Genel

ChatGPT hastalara hekimlerden daha âlâ karşılık veriyor!

Son yıllarda yapay zeka teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte, birçok kesimde yapay zeka kullanımı artış gösteriyor. Tıp dünyası da bu kesimlerden biri. Yapay zekalar, tabiplerin hastalıkların teşhisinde ve tedavisinde yardımcı olmak maksadıyla kullanılabilir.

Ancak ChatGPT üzere genel maksatlı yapay zekaların tabiplerin yerini alabileceğini söylemek biraz hayalcilik diyebiliriz. Tekrar de son araştırmalara nazaran hastaların online ortamda sorduğu sorulara ChatGPT’nin tabiplerden daha yanlışsız yanıtlar verdiği ortaya çıktı. Bu durum, yapay zekaların sıhhat dalında kullanımı için umut verici bir adım olabilir.

ChatGPT hekimlerin yerini alabilir mi?

Ancak, yapay zeka teknolojilerinin sıhhat kesimi için büyük bir potansiyele sahip olduğu da bir gerçektir. Yapay zeka teknolojileri, tıbbi görüntülemeleri yorumlama, hastaların durumlarını izleme, ilaçların yan tesirlerini takip etme ve hasta bakımını optimize etme üzere birçok hususta tabiplere yardımcı olabilir. Örneğin, yapay zeka teknolojileri, kanser teşhisinde yüksek doğruluk oranları sağlayabilir ve hastaların tedavilerine uygun tekliflerde bulunabilir.

Tüm bunlara karşın yapay zekanın büsbütün tabiplerin yerini alması en azından şu etapta neredeyse imkansız. Bunun birinci sebebi yapay zekaların tıbbi teşhis ve tedavi konusunda beşerler kadar deneyimli olmamasıdır. İkinci olarak hastaların tıbbi durumlarına nazaran özelleştirilmiş tedaviler vermek için, hekimlerin hastalarla birebir irtibat kurması gerekmektedir. Hastalığın seyrindeki her türlü değişikliği takip etmek ve hastanın durumunu hakikat bir halde anlamak, yapay zekaların yapabileceği bir şey değil.

Özetle yapay zekaların sıhhat bölümünde doktorların yerini alması güç olsa da, kimi teşhislerin ortaya çıkarılmasında kullanılabilir. Yapay zekaların tıp alanındaki kullanımı, hastaların daha yeterli bir tedavi ve bakım almasına yardımcı olabilir. Lakin yapay zekaların tabiplerin yerini büsbütün alması için daha çok çalışmalar yapılması ve teknolojinin geliştirilmesi gerekiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen siteye erişebilmek için reklam engelleyici kapatın.