Javascript

Neden JavaScript öğrenmemiz gerekiyor?

avaScript, Java’dan farklı bir betik dilidir ve ön uç dili olarak kullanılır. JavaScript, HTML ve CSS kullanır ve tarayıcıların çoğu JavaScript uygular. JavaScript oyun geliştirmede, uygulama geliştirmede, masaüstü uygulama geliştirmede kullanılabilir. JavaScript, tepki, jQuery, angular gibi birçok çerçeveye sahiptir.

1) JavaScript: JavaScript, web sayfalarının davranışını ve kullanıcıya hangi verileri göstermemiz gerektiğini programlamak için kullanılır.
2) CSS : Web sayfalarının tasarımını veya düzenini, kullanıcıya nasıl gösterileceğini belirtmek için kullandığımız CSS.
3) HTML : HTML, web sayfalarının içeriğini tanımlamak için kullanılır. Temel olarak iş mantığından çıkarılan verileri görüntüler.

• Verilerimizi daha sonra kullanmak üzere yerel depoda saklamamıza olanak tanır.
• Sunucuya istek de gönderebiliriz.
• İş mantığımıza veya gereksinimlerimize bağlı olarak kullanıcıya dinamik iletişim de gösterebilir.
• Ses ve hareket gibi animasyon efektleri için de kullanılır.
• JavaScript, tuşa basma, fare tıklama olayı ve işaretçi hareketi gibi kullanıcı eylemlerine bağlı olarak çeşitli olaylar sağlar.

JavaScript uygulamaları

  • Sunumlar : JavaScript, web sitemize etkileşimli bir his veren ve aynı zamanda kullanıcı dostu kılan sunumlar oluşturmak için kullanılır. JavaScript, bu sunumları uygulamak için kitaplıklar sağlar, yani BespokeJS ve RevealJS, bu kitaplıkları web tabanlı sunumlar oluşturmak için kullanabiliriz.
  • Kullanıcı Bildirimleri : JavaScript, kullanıcılara bildirim sağlamak için kullanılır. Web sayfalarında bize dinamik bildirimler sağlar.
  • Sunucu Uygulamaları : JavaScript, ölçeklenebilir ve hızlı uygulamalar oluşturmak için kullanılan olay tabanlı bir kitaplıktır.
  • HTML’yi Değiştirmek : JavaScript kullanarak HTML sayfalarını değiştirebiliriz. JavaScript kullanarak, uygulamamıza görünüm ve his sağlayan gereksinime bağlı olarak herhangi bir HTML etiketini kolayca silebilir veya ekleyebiliriz.
  • İstemci tarafı doğrulama : JavaScript bize yalnızca istemci tarafında doğrulama verilerini sağlar. Bu nedenle, kullanıcı girdisini göndermeden ve bunları sunucu tarafına göndermeden önce, JavaScript kitaplıklarını kullanarak verilerimizi önceden doğrulayabiliriz.
  • Arka Uç Veri Yükleme : JavaScript’te, arka uçtan veri yüklemek için ajax çağrıları kullanırız. Bu, biz başka bir görev veya başka bir veri işleme yaparken yapılabilir.

Örnek

<!DOCTYPE html>
<html>
<body>
<h2> Javascript demo program </h2>
<button type="button"
onclick="document.getElementById('demo1').innerHTML = Date()">
Press me! I will display the current date and time.</button>
<p id="demo1"></p>
</body>
</html>

Çıktı:

Önkoşullar

Temel HTML ve CSS anlayışına sahip herhangi bir programcı, nesne yönelimli programlama dili hakkında biraz bilgisi varsa, ek avantajlar sağlar.

Hedef kitle

Bu makaleyi yeni başlayanlar için dinamik web sayfalarının nasıl oluşturulacağını anlamalarını sağlamak için hazırladık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen siteye erişebilmek için reklam engelleyici kapatın.